Saturday, April 2, 2016

Ingmann Hartwall Jaffa jäätelötuutti

Aurinko paistoi jälleen keväisen lämpimästi, mutta ilma oli kuitenkin vielä petollisen viileää. Itselläni pysyi vielä pipo, hanskat ja kaulaliina tiukasti päällä. Suuntasin jälleen tutkimaan paikallisen Prisman jäätelöallasta. Silmiini osui pirteän näköinen uutus jäätelötuutti; Ingman Hartwall Jaffa. Jaffahan on tunnetusti takuuvarma lapsien limusuosikki, omaan makuuni ehkä hieman liian keinotekoinen, mutta uutuus oli jokatapauksessa otettava testaukseen.


Jäätelö oli toimivaa perinteistä kuohkeaa kermajäätelöä, joukossa vahvasti Jaffa-limonadin makuista appelsiinikastiketta. Mitä kaikkea se sitten pitääkään sisällään. Tuoteseloste on taas melko värikästä luettavaa, se kannattaa tosin lukea vasta kun olet ensin nauttinut jäätelösi.



Tällä kertaa tuotteen luoma mielikuva ja maku kohtasivat erinomaisesti. Jaffa brändin maku on tuttu.
Jäätelötuutin syötävyys oli erinomainen ja makukin siis kiitettävän raikas, kunnes päästiin käsiksi vohveliin. Se oli yksi surkeimmista suorituksista pitkään aikaa.  Pehmeää, mautonta ja erittäin sitkeää, joka hankaloitti syömistä ja laski pisteitä. Jos vohveliin olisi panostettu enemmän, olisi tämä saanut helposti 4/5 pistettä, mutta todella surkea vohveli takaa sen että toista kertaa ei tätä tule ostettua. Itse jäätelö toimisi varmasti kuumana kesäpäivänä itse tehdyssä jäätelöannoksessa joten veikkaan että tulevana kesänä litran paketti tätä tulee varmasti poimittua mukaan joltain kauppareissulta.

ARVOSANAKSI ANNAN 2,5/5

Ingman Hartwall Jaffa tuutti 
120ml / 63g
Laktoositonta vaniljakermajäätelöä, appelsiinikastiketta (16%) ja vohvelia.

AINESOSAT
Laktoositon rasvaton MAITO, laktoositon KERMA (18%), sokeri, tiivisteestä valmistettu appelsiinimehu (6,5%), VEHNÄJAUHO, vesi, laktoositon rasvaton MAITOJAUHE, glukoosi-fruktoosisiirappi, glukoosisiirappi, kookosöljy, perunatärkkelys, emulgointiaine (rasvahappojen monoja diglyseridit [kasviperäinen], auringonkukkalesitiini, rypsilesitiini), muunnettu tärkkelys, hedelmä- ja kasvistiivisteet (kurpitsa, omena, porkkana), stabilointiaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi, karrageeni, pektiini), luontaiset aromit, suola, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), karamellisoitu sokerisiirappi. Saattaa sisältää pieniä määriä pähkinöitä ja maapähkinöitä.


Viimeisin tieto tuotteen sisällöstä löytyy aina pakkauksesta.

Ravintosisältö



100 g100 mlannos
Energia (kcal)228120144
Energia (kJ)952500600
Rasvaa8,54,45,3
- josta tyyd.4,82,53
Hiilihydraatti341822
- josta sokerit261316
Proteiini3,822,4
Suola0,110,060,07

3 comments:

  1. Söin Jaffa tuutn tånään ja sen vohveli ei todellakaan ollut pehmeä ja sitkeä vaan yhtä rapea ja hyvä kun jäätelökioskien jäätelöt. Oli tosi hyvä ollakseen perusvanilja itseasiassa se pitkälti tiikerijäätelö mutta parempi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehkäpä Ingmannilla tuotekehityksessä seurataan tätä blogia ja vohvelin rakennetta on parannettu myöhemin.

      Delete
  2. Näissä on ollut molempia, sitkeää ja yli rapeaa. On ihan tuurissaan kumpaa sattuu olemaan. Tuo sitkeä on sitten oikeasti sitkeää ja pilaa koko tuutin. Rapea on taas sellainen että räjähti käsiin kun puraisi. Tosin on vuosi aikaa kun viimeksi maistoin ja silloin oli näin kuten kerroin.

    ReplyDelete